About Us

Bak kata orang…….

Tak Kenal Maka Tak Cinta……..

Tapi betul ke? Kalau tak kenal, tak boleh ke? Hmm…. Tak salah pun. Tapi apa salahnya kenal-kenal. Takdelah semestinya kalau kenal tu sampai nak jatuh cinta ye tak? At least tahu lah siapa admin yang menulis, mengurus dan mengedit laman blog ni kan. So kalau nak kenal lebih “deep” dengan admin, boleh teruskan  membaca dekat bawah ni……

Personal :

Seiring dengan url pada laman blog ini, ianya diilhamkan daripada nama admin. Buckree tu lah nama saya. Cuma ejaan nama tu dalam kad pengenalan tak sama la kan. Tercetusnya nama tu adalah hasil daripada urbanisasi generasi “WeChat” punya spelling…

Berpusat di Lembah Klang. Tapi bukan lah fulltime. Admin just partime blogger dan juga vlogger. Jadi content agak slow sikit update. Sebab ada komitmen kerja yang hakiki. Ada masa terluang barulah dapat “hapdet”.

Purpose :

Berbalik semula kepada tujuan asal saya mewujudkan laman blog ini adalah untuk mengisi masa terluang. Sebab kalau betul-betul nak buat duit, kompem admin dah buat fulltime. Maybe belum sampai masanya kot.

By the way, admin just nak share sedikit tips dan ilmu yang mungkin ada lagi yang belum tahu pasal tu. So boleh refer dekat laman blog ini. Sebabnya kita ni sebagai manusia memang takkan pernah habis untuk belajar even sampai ke hari tua nanti.

Blog ni juga adalah salah satu tempat admin untuk simpan apa yang telah dipelajari sama ada secara formal ataupun tak. Jadi nanti kalau terlupa, boleh refer semula

Scope :

Honestly admin takde letak apa-apa scope khusus untuk cover dalam blog ni. So kire cam rojak lah kan. Tapi keutamaan diberikan kepada beberapa topic yang berkaitan dengan hobi admin. Antaranya adalah music, motorsports dan blogging.

Yang lain-lain tu ada juga tapi tak “cover” banyak sangat. Mungkin korang kalau ada cadangan topic yang menarik boleh contact admin. Mana lah tau kot-kot boleh pergi jauh kan….

Expectation :

Bagi admin untuk korang sampai ke page About Us ini pun dah cukup “awesome”. Sebab dah tentu korang baca salah satu artikel dalam blog ni barulah singgah ke page ni.

Terima Kasih Daun Keladi, Lain Kali Mai La Lagi….

Admin berharap agak content dalam laman blog ini dapat membantu sedikit sebanyak berkenaan apa yang korang cari. Dengan harapan agar blog Buckree ini akan terus berkembang maju dan dapat memenuhi kriteria lebih ramai orang diluar sana.

TQ…