Pelan Onexox Black Yang Fleksible dan Awesome

by | Dec 13, 2020 | Bisnes

Seperti yang admin jelaskan dalam kelebihan pelan postpaid onexox, Onexox Black adalah merupakan suatu pelan yang fleksibel dan mantap. Admin nak recap semula beberapa kelebihan utama pelan onexox black ini dekat bawah.

Yang pertama seumpamanya dalam Malaysia. Suatu pelan hybrid iaitu kombinasi prepaid dan juga postpaid. Membentuk suatu pelan yang sangat menarik dan memberi pelbagai kelebihan serta manfaat kepada penggunanya.

Dan yang paling best sekali ianya ada 6 varian pilihan pelan yang boleh kita subscribe mengikut keperluan serta bajet yang bersesuaian. Jom kita lihat apakah 6 option berkenaan dan keistimewaan setiap option tersebut.

6 Pilihan Pelan Onexox Black

Ada orang cakap kalau lagi banyak pilihan, lagi pening dibuatnya. Tapi jangan risau sebab option yang ada pada pelan onexox black ini simple dan easy digest je. So boleh compare secara terus then nilaikan yang mana satu paling sesuai.

Basically ada Pelan Onexox Black ini terbahagi kepada 2 jenis iaitu Onexox Black dan Data Buffet. Tapi secara keseluruhan, ianya masih dipanggil Onexox Black. Perbezaan antara kedua-dua jenis ini adalah data pada data buffet tak boleh share dengan orang lain.

Untuk perbandingan yang lebih jelas nanti admin akan explain pada setiap option dibawah. Pada yang nak tahu lebih lanjut, sila baca sampai habis…

Option #1 – B10

Ini adalah option paling murah dalam onexox black. Rasanya kalau compare dengan telco lain pun option ini still paling rendah. Tapi kalau murah tapi tak praktikal pun tak guna juga. So apa yang ada dalam option B10 ni?

Okay B10 tu singkatan kepada Black RM10. Dengan bayaran bulanan RM10, korang akan dapat data sebanyak 1Gb serta call time 20minit. Ianya amat sesuai untuk yang tak suka komitmen bulanan terlalu banyak, tapi active sepanjang masa. Cuma bayar RM10 je.

Option #2 – B39

Up sikit daripada B10 dari segi bayaran dan benefit bulanan. Dengan bayaran RM 39 sebulan korang akan dapat data 8Gb, 200 minit call serta 50 sms percuma. Pada yang inginkan pelan yang stabil tapi taknak komitmen terlalu tinggi, then pelan ini sesuai untuk korang.

Option #3 – B39PLUS20

Hampir sama namanya dengan B39 tapi ada tambahan 20 pulak dekat belakang. B39PLUS20 adalah option tambahan kepada B39. Dimana bayaran bulanan adalah sebanyak RM 39 ditambah dengan RM 20. So total sebulan adalah RM 59.

Dengan jumlah bayaran bulanan tersebut, korang akan dapat manfaat data sebanyak 15Gb dan 100 sms percuma. Untuk call pula korang tak perlu risau sebab “unlimited call”. Memang mantap jika dibandingkan dengan mana-mana pelan telco lain.

Option #4 – B39PLUS50

Up sikit lagi daripada option yang ketiga diatas. Masih lagi mengekalkan nama B39 iaitu basic kepada pelan ini. B39PLUS50 punya definasi hampir sama iaitu bayaran bulanan sebanyak RM 39 ditambah dengan RM 50. Jadi total adalah RM 89 sebulan.

Yang pasti korang akan dapat manfaat lebih hebat daripada B39PLUS20. Data bulanan sebanyak 25Gb, 200 sms serta unlimited call. Untuk kategori onexox black, B39PLUS50 adalah option yang paling mantap. Seterusnya kita akan ke kategori Data Buffet.

Option #5 – B59DB

Kalau tengok daripada nama nampak macam upgrade sikit daripada B39. B59DB adalah bermaksud Onexox Black RM59 Data Buffet. Seperti yang admin highlight diatas, Data Buffet plan hanya beza pada data sahaja yang tak boleh share dengan orang lain.

Dengan bayaran RM 59 sebulan, korang akan dapat manfaat data sebanyak 44Gb, 100 sms percuma serta unlimited call. Option ini memang menarik. Berbaloi dengan bayaran yang rendah, tapi dapat data banyak. Cuma tak boleh share je.

Option #6 – B89DB

Extension kepada pelan data buffet B59DB adalah B89DB. Komitmen bulanan bertambah kepada RM 89 sebulan. Tapi bukan tambah bayaran je, apa yang korang dapat pun komfem up juga. Dengan RM 89 sebulan korang akan dapat unlimited call, 200 sms percuma serta 100Gb data.

Pergh memang mantap beb. Belum ada lagi mana-mana telco yang tawarkan data 100Gb pada bayaran tak sampai RM 100. Seryes terbaik option ni. Kalau korang memang pakai banyak data dan nak jimat, so inilah pelan sesuai untuk korang.

Mantap Habis Pelan Onexox Black

Korang dah tengok semua option yang ada pada pelan onexox black kan? So korang rasa macam mana? Terbaek tak option yang diberikan? Memang banyak option tapi ianya memang direka khusus untuk setiap lapisan pengguna diluar sana.

Maybe ada orang yang kurang mampu tapi masih nak pakai postpaid. Onexox Black B10 adalah yang paling tepat untuk golongan tersebut. Begitu juga yang perlukan data yang banyak tapi masih consider cari bayaran bulanan yang rendah, then option B89DB yang terbaik.

Pada yang masih kurang faham tentang apa itu pelan onexox black serta kelebihannya, boleh hubungi admin. Nanti admin akan story lebih detail. Tapi pada yang dah faham dan terasa nak subscribe salah satu daripada option diatas, boleh berbuat demikian dengan:

Pilih salah satu daripada option diatas, kemudian lengkapkan form online dan buat bayaran pada laman rasmi onexox. Bila dah complete, sila maklumkan pada admin detail registration. Nanti admin akan follow up untuk korang.

Sekiranya korang ada sebarang pandangan, cadangan mahupun komen testimoni pengguna pelan onexox black, boleh berbuat demikian pada ruangan yang telah disediakan dekat bawah ini…

You May Also Like…

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *