Servis Buat Website – Blog, Bisnes & e-Commerce

by | Jun 14, 2021 | Website

Adakah korang berhajat untuk membina sebuah website? Tapi masalahnya, korang tak tahu macam mana nak buat. Penyelesaian kepada masalah korang ada di sini. Admin menawarkan servis buat website yang mantap, menarik dan mampu milik untuk korang.

Perkembangan teknologi dan dunia internet membuatkan bilangan website meningkat secara mendadak. Secara tidak langsung, perubahan pada design dan fungsi juga begitu pantas. Kegagalan korang untuk ‘evolve’ akan menyebabkan website korang tak “up-to-date”.

Korang juga berisiko untuk kehilangan pelanggan sebab merasakan laman web korang tidak menarik dan ketinggalan zaman. Mereka lebih cenderung untuk memilih website lain walaupun produk atau servis yang korang tawarkan jauh lebih bagus dari pesaing korang.

Secara tidak langsung, korang juga terdedah kepada “cyber attack” oleh para hackers yang boleh menjahanamkan terus website korang. Macam-macam aktiviti jahat yang sering dilakukan antaranya spam, malware dan ransomware.

Jadi Macam Mana Nak Selesaikan Masalah Ini?

Servis buat website yang admin tawarkan akan dapat membantu korang bagi selesaikan masalah tersebut. Sebab admin adalah seorang web developer, web designer dan blogger yang telah berkecimpung dalam bidang ini sejak tahun 2014 lagi.

Revolusi design dan fungsi website kini telah jauh berkembang jika dibandingkan dengan masa admin bermula dulu. Dan tak kurang juga dengan revolusi bagi penjenayah siber yang kini menjadi semakin licik dan hebat. Boleh kata sama naik diorang ni seiring dengan perkembangan teknologi.

Dengan melaburkan sedikit wang untuk mengupah web developer membolehkan korang memiliki sebuah website dan ianya juga boleh mengelakkan korang daripada kerugian di kemudian hari akibat daripada serangan siber yang admin nyatakan diatas.

Admin yakin dan pasti korang sememangnya mahukan suatu website yang menarik. Tapi dalam masa yang sama, korang juga terperangkap dengan kekangan bajet yang tidak mengizinkan. Ianya tidak akan berlaku dengan servis buat website yang admin tawarkan.

Admin juga seperti korang suatu masa dahulu. Nak jimat tapi website nak gempak. Jadi admin sediakan sesuatu servis yang sesuai bagi mereka yang mempunyai keinginan dan citarasa seperti admin. Jom kita lihat detail jobscope yang akan dilakukan dalam servis ini:

Web Service Jobscope

Web Back-End Preparation

  • Register Nama domain (.com) & Hosting.
  • Pointing domain pada hosting.
  • CMS Platform Installation (WordPress) in cPanel.
  • SSL Setting
  • Webmail setting

Front End Setting

  • Theme & Plugins Installation
  • Setting & design website
  • Mobile responsive design optimization
  • Common web page (Blogs, Profile, Contact Us & etc)

SEO Optimization

  • Daftar Akaun untuk Webmaster Tools & Analytics
  • Linked account webmaster dan analytics
  • Verify website pada webmaster tools
  • Integrate analytics dengan Website

Bonus Tambahan (Limited Time Only!)

  1. Hosting (Shared Hosting). Free untuk 1 tahun. Tapi next year kena renew agar website kekal beroperasi.
  2. Nama domain (.com) beserta ID Protection bernilai RM 60. Sama macam hosting. Free untuk 1 tahun. Kena renew untuk kekalkan nama domain tersebut milik korang.
  3. Auto Secure Socket Layer (SSL). Untuk memastikan pengguna melayari laman web korang pada secure connection.
  4. Percuma Theme Premium yang bernilai USD 259. Terdapat lebih dari 80 theme daripada Elegance Themes yang menjadi pilihan. Pilih satu yang menarik bagi korang.
  5. Percuma Plugins Premium yang bernilai USD 247. Beberapa jenis plugins yang premium yang akan membantu melancarkan perjalanan website korang.
  6. Premium Support selama 3 bulan bernilai RM 600. Selepas laman web korang siap dan mula beroperasi, sekiranya terdapat sebarang masalah boleh menghubungi admin untuk khidmat konsultasi.

Berapa Perlu Bayar Untuk Dapatkan Semua?

Macam mana dengan tawaran servis buat website yang admin cerita dekat atas? Menarik bukan? Mungkin jobscope tu nampak biasa seperti nak buat website dengan orang lain. Tapi bonus percuma yang admin tawarkan, belum tentu ada yang bermurah hati nak bagi macam tu.

Pakej servis buat website yang tidak patut dilepaskan ini hanya :

  • RM 599.00 – Blog
  • RM 899 – eCommerce

Korang akan dapat semua seperti yang tertera diatas. Memang sangat berbaloi. Jika berminat untuk dapatkan dengan segera, sila klik pada link dibawah untuk maklumat lanjut. Atau mungkin korang ada soalan dan kemusykilan tentang apa yang dinyatakan di atas, boleh hubungi admin melalui whatsapp.

Klik Sini > Whatsapp Servis Buat Website

You May Also Like…

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *